Krásný jarní den,
přemýšlela jsem jak toto číslo začít. A vymyslela. Zeptám se vás: "Máte doma bezlepkové selátko?" Že je to blbost? Vždyť přece každé maso lepek neobsahuje! Bohužel tato slova pronesl jeden ze soutěžících, když připravoval sele na rožnění v televizním pořadu Prostřeno na TV Prima. v 13 týdnu v tzv. bezlepkovém Prostřeno. Stejné to bylo s uzenými žebry, které proto, aby se prý lepek při přípravě nepřenesl na bezlepková žebra, je zabalil do alobalu a připravoval ve zvláštní komůrce udírny. Tyto výroky a ještě další "perly" z oblasti bezlepkové diety pronášeli učinkující v soutěžním televizním pořadu o vaření. Jedna ze soutěžících v tomto pořadu, slečna Hanka, tožit říkala, že musí dodžovat bezlepkovou dieu. Nechápu, co pohledávala v této "vařící" soutěži. Předpokládám, že za jejím přihlášením byla snaha udělat osvětu bezlepkové dietě. Ale dle mého názoru, tento čin byl spíše "danajským darem" celiakům...
Toto je část úvodního článku nového čísla bulletinu Úsměv celiaka, který jsem v pátek 4.4.2014 rozeslala zaregistrovaným celiakům.K dnešnímu dni je to již 3 156 emailových adres. Pokud se chcete přidat, zaregistrujte se na úvodní stravě tohoto webu v levo nahoře.
Nezapomeňte poslat recepty na vaše velikonoční bezlepkové dobroty. Vkládání nových receptů je již opraveno. Pokud žádné recepty nemáte nevadí, vyzkoušejte zajíčka nebo mazanec. Najdete ho v Kuchařce v sekci Velikonoční recepty.
Ing. Iva Bušinová, šéfredaktorka webu a bulletinu