Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Necháme přikryté nakynout v troubě při teplotě max. 40 °C asi 30 minut. Po vykynutí těsto rozválíme na 2 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme buchtičky. Vkládáme je do tukem vymazané a bezl. moukou vysypané formy. Je možné použít dortovou formu. Buchtičky potřeme rozpuštěným máslem. Znovu necháme asi 15 minut nakynout. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 15 minut. Zda jsou upečené, vyzkoušíme zapíchnutím špejle, na které nesmí ulpět těsto.
Do poloviny mléka na krém přidáme puding, žloutky, vanilkový i obyčejný cukr, lžičku rumu. Po vyšlehání doplníme zbylé mléko a vaříme ve vodní lázni, až krém zhoustne.
Krémem polejeme buchtičky a podáváme teplé.
Autor: Vlastimil Mrva
Poznámka autora: Uvedené množství surovin stačí na přípravu 2 porcí bezlepkového jídla.